ליצירת קשר וייעוץ מקצועי
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!
נתחיל בשאלון קצר המורכב מ-3 שלבים בלבד, על מנת להבין טוב יותר את הצרכים הייחודיים של העסק שלכם.
לאחר מילוי הטופס, אנחנו ניצור אתכם קשר על מנת להתאים לכם את ההלוואה המשתלמת והמתאימה ביותר!
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!
ראשי / מימון נדל"ן ותמ"א
ליווי מוצלח של יזם נדל”ן הנדרש להעמיד הון עצמי דורש הבנה בבנקאות, ראייה פיננסית ניהולית, וכמובן התמצאות מעמיקה בשוק הנדל"ן. לצורך קבלת סכום הליווי המרבי ובתנאים המיטיבים ביותר, שיבטיחו את יציבותו של הפרויקט לאורך זמן ויקטינו את הסיכונים, קיימת חשיבות עליונה לאופן בו מוצג הפרויקט בפני הגופים הבנקאים והפיננסיים, וכן לניהול נכון של התהליך.
בטרם תחילת התהליך נבצע עבורכם בדיקת התאמה מקיפה ללא עלות וללא התחייבות
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!
פרויקטים של נדל"ן הם מטבעם מורכבים, כרוכים בהוצאות רבות עוד בטרם אישור הפרויקט והעלייה על הקרקע, ובלא מעט אי וודאות – מהשאלה האם הפרויקט כלל יצא אל הפועל, ועד לשאלת הצלחתו הפיננסית למול כל האילוצים שצצים לאורך הדרך.
הבנק המלווה, המעמיד ערבויות לדיירים כחוק, נדרש להעריך את הסיכונים בפרויקט ולפרוס עליו את חסותו. פרויקט שמתויג כבעל סיכון ישיג עלויות פיננסיות גבוהות, שיפגעו עוד יותר בסיכויי ההצלחה שלו.
כדי לקבל הלוואה בתנאים מיטיבים, נדרש היזם להוכיח את רווחיות הפרויקט, ובמסגרת זו – להעמיד הון עצמי גבוה ככל הניתן, ובמקביל – להציג איתנות פיננסית של החברה שלו ותוכנית עסקית המציגה פוטנציאל עסקי גבוה.
אנו מלווים יזמים הנדרשים להעמיד הון עצמי וליווי בנקאי לצורך עסקאות נדל"ן, תוך שימוש בניסיון הרב שלנו בניהול כספים, בליווי פרויקטי נדל"ן ובעבודה מול המערכת הבנקאית וגופים פיננסים חוץ בנקאים במטרה להעניק שירות איכותי ובלתי תלוי בגופי המימון השונים, ולהשיג עבורכם את התנאים הטובים ביותר.
ניהול וליווי של פרויקטי נדלן החל משלב בדיקת הכדאיות הכלכליות עד לסיום הבנייה
השלמת הון עצמי על ידי מציאת מקורות מימון חלקיים כהשלמה להון העצמי עבור המיזם
בחינת כדאיות השקעה בפרויקטי נדל"ן
ייזום וליווי של פרויקטים במסגרת תמ"א 38
גיוס אשראי מבנקים וגופי מימון ציבוריים ופרטיים לביצוע פרויקטי נדל"ן
ארגון של קבוצת משקיעים לייזום של פרויקטים בנדל"ן
ניהול וליווי פרויקטים במגזר הפרטי וקבוצות רכישה
בישראל יש מוסדות פיננסיים רבים שמתאימים למיזמי נדל"ן לרבות מוסדות בנקאיים, מוסדות חוץ בנקאיים, חברות ביטוח וקרנות מוסדיות. לכל אחד מהם יש יתרונות משלו אך גם חסרונות.
למשל הבנקים לרוב מציעים ליזמי נדל"ן שיעורי ריבית נוחים לעומת שיעורי הריבית הגבוהים יותר המוצעים במוסדות החוץ בנקאיים, ואולם המוסדות החוץ בנקאיים נחשבים שירותיים יותר מהבנקים ומקבלים החלטות במהירות. יש בנקים שמסרבים לממן מיזמי נדל"ן אם הם קטנים בהיקפם, אם אין צפי לרווחים מספיק גבוהים, אם היזם חסר ניסיון, אם ה־BDI שלו שלילי או אם קשה לרשום את הנכס. על כן, לעיתים הברירה היחידה היא לפנות למוסדות החוץ בנקאיים כדי לממן מיזם נדל"ן שסיכויי המימון שלו בבנק נמוכים יותר.
חברת פפר פיננסים עובדת עם הבנקים המובילים בישראל וגם עם קרנות נדל"ן, קרנות מוסדיות וחברות ביטוח מובילות. בזכות המוניטין שיצא לנו במשך עשרות שנות עבודה, אנחנו מתקבלים בברכה גם במוסדות הבנקאיים וגם במוסדות החוץ בנקאיים ויכולים להציע ללקוחותינו מימון איכותי, יעיל ומהיר במחירים אטרקטיביים שמתאימים לצרכים של היזם, לנתונים הפיננסיים שלו ולמיזם עצמו.
כדי לעמוד על טיב העסקה אנחנו משוחחים עם היזם ומנסים להבין את הציפיות שלו. אנחנו בודקים את היתרי הבנייה שקיבל ומנתחים את האפשרות לרווחים; לעיתים אנחנו מתקנים את הייעוד המקורי כדי להעלות את האטרקטיביות של המיזם; אנחנו מבררים מהן הטבות מס הנלוות למיזם; אנחנו בוחנים את גודל השטח ואת הייעוד שלו (מסחר, מגורים, חקלאות ועוד); אנחנו בוחנים את תוכנית המתאר ובודקים את התפלגות השטחים הציבוריים באזור, את אזורי השירותים ואת התוכנית העירונית לניצול הקרקע; אנחנו מעריכים את עלויות הפיתוח לרבות עלות השטח, עלות הנכס, עלויות מיסוי, היטלי השבחה שכר טרחה לבעלי המקצוע ועוד.
מלבד העלויות הבסיסיות למיזם נדל"ן יש עלויות נוספות כמו דמי קידום, היטלי קרקע, יועצים מומחים, ניהול הנדסי, ניהול בנייה, עלויות בנייה שכוללות חומרי גלם והוצאות של פועלי הבנייה, שמאות, צוות שיווק ומכירות, הוצאות תקורה ועלויות תקורה חוזרות. כדי לאשר מימון למיזם נדל"ן המוסדות הפיננסיים מצפים לקבל הוכחות לרווח בשיעור לפחות של 20 אחוזים, ולכן חשוב מאוד לערוך בדיקות מקיפות על המיזם ולבחון את הכדאיות הכלכלית של המיזם. הניסיון מלמד אותנו שלקוחות שמציגים פוטנציאל תשואות בשיעור ניכר של 30 אחוזים ומעלה, אינם מקובלים על מרבית המוסדות הפיננסיים ובדרך כלל אינם מקבלים אישור עקרוני למימון וזאת בשל אופטימיות יתרה שמובילה לדחיית המיזם.
כשיזם נדל"ן מוכר דירות, הוא משתמש בכספי המכירה לבניית מיזם הנדל"ן בפועל ולקידומו. עם זאת, שמענו בעבר על יזמי נדל"ן שהוגדרו חדלי פירעון, הפסיקו את המיזם באמצע וכך איבדו כספי הקונים ששולמו עד לרגע הנתון. המצבים המדאיגים הללו הובילו לשינוי בחקיקה וליתר דיוק ל'ערבות לפי חוק המוכר'. ערבות לפי חוק המכר מאפשרת לקוני הדירות להפקיד את כספם לחשבון הבנק של המיזם, ולא ליזם או לנציגיו. הבנק שמלווה את המיזם ומממן אותו, מבטיח את כספי הקונים.
הערבות כוללת עמידה ובדיקות מקיפות שנקבעות ומסוכמות מראש כמו עמידה ביעדי מכירה, בחינה של הביצוע בפועל והשוואה לדוח אפס ושמירה על אחוז מינימלי של רווחיות תפעולית. כל הבדיקות וההשוואות הללו שומרות גם על היזם וגם על רוכשי הדירות.
בתקופה האחרונה לא רק המוסדות הבנקאיים עצמם מנפיקים לקוני הדירות ערבות לפי חוק המכר, אלא גם חברות ביטוח עושות זאת ומנפיקות פוליסות לפי חוק המכר. יזמי נדל"ן צריכים לדאוג לערבות לפי חוק המכר כדי להגביר את האטרקטיביות של המיזם ולהגן על כספי הקונים.
המוסדות הבנקאיים בישראל הם שמרניים למדי בכל הנוגע לעסקאות נדל"ן וללקוחות שלהן ודורשים מהיזמים להגיע למיזם עם הון עצמי בשיעור מינימלי של עשרים אחוזים לפחות. בשל כך יזמים קטנים מתקשים לקבל אישור למימון ונדרשים לחפש מימון במוסדות אחרים כמו קרנות נדל"ן, חברות ביטוח או קרנות מוסדיות חוץ בנקאיות. מימון זה נקרא מימון משלים, חוב נחות או הלוואת מזנין.
כדי לקבל הלוואת מזנין היזם צריך לקבל אישור עקרוני לכך מהבנק שמלווה את המיזם. עליו לספק תוכנית עסקית, דוח אפס ונתונים על הבנק המלווה.
באמצעות הלוואת מזנין אפשר למנף את ההון העצמי הנדרש וגם ולקבל את הליווי המיוחל מהבנק. כך היזם יכול למנף את ההון העצמי שלו ולנהל כמה מיזמי נדל"ן ולא רק מיזם אחד.
עם זאת, יש לזכור שכל חריגה מתוכנית הבנייה עשויה לאפס את ההון העצמי של היזם, ולכן מומלץ לנהל עסקאות כאלה עם תמיכה פיננסית מובנית (ליווי פיננסי סגור). מקור המימון הראשוני למיזם נדל"ן במסגרת תהליך ליווי פיננסי סגור הוא הקצאת מסגרת אשראי מוגדרת שנקבעה מראש ויועדה לטובת מיזם נדל"ן ספציפי (בניגוד לקבלנים מבצעים שמנהלים כמה מיזמים בעת ובעונה אחת באותה מסגרת בנקאית). אם הכסף 'צבוע' פר מיזם, אין היזם יכול לחלק את ההון של הפרויקט הספציפי לכמה מיזמים, אך הוא כן יכול לזהות בעיות ולתקן אותן ולעמוד בהתחייבויות שלו כלפי רוכשי הדירות שבדרך זאת מוגנים יותר.
עם זאת, בדרך כלל משתלם ליזם להשקיע במיזם נדל"ן גם בחוב נחות אף על פי שעלותו גבוהה מאד, וזאת כדי למנף את עצמו ולהשקיע במספר מיזמים בעת ובעונה אחת. יתר על כן, המוסדות המממנים קובעים התניות פיננסיות מדויקות ומפחיתים את שיעורי החוב הנחות לכל מיזם נתון לפי התקדמות המיזם וכמות יחידות הדיור שנמכרו בפועל. אם המיזם מתקדם היטב, שיעורי מימון החוב הנחות יכולים לרדת באופן דרסטי.
מימון מיזם נדל"ן מלווה בעמלות שונות מלבד הריביות שנלוות למימון. שיעור העמלות תלוי במיזם עצמו, ברמת הסיכון שלו ובאיתנות של היזם.
העמלות כוללות, בין השאר:
שיעורי העמלות והריביות נקבעים בהתאם לנתוני המיזם, מידת הסיכון של המיזם והיזם, רמת ניסיון היזם וסביבת הריבית במשק ולכן הם עלולים להשתנות ממיזם למיזם ומתקופה אחת לאחרת. על כן, יש לבדוק את העלויות הכספיות המלאות של המיזם לפני שמבררים את שיעור וגובה הריבית.
שיעורי הריבית של החוב הראשי נעים לרוב בין פריים פלוס אחוז ובין פריים פלוס אחוז וחצי ואולי אף קצת יותר, וזה תלוי בנתונים הבסיסיים של היזם ובנתונים הפיננסים של המיזם עצמו.
שיעורי ריבית של חוב נחות נעים לרוב בין פריים פלוס שבעה וחצי אחוז ובין שמונה וחצי אחוז, וגם זה תלוי בנתונים הפיננסים של היזם וברמת הסיכון של המיזם.
כמו כן, יש עמלת הקמת פרויקט וליווי שהיא תשלום חד־פעמי בשיעור של 0.75% עד 0.9% מהעלות הכוללת של הקמת המיזם.
על ערבויות לפי חוק המכר מוטלת עמלה שנתית בשיעור 0.7%–0.9% מהשימוש בפועל, וזה תלוי גם במוסד שמנפיק את הערבות.
ערבות ביצוע מוטלת בשיעור 1.25% מסך הערבות הנדרשת מבעלי הקרקע ומהדיירים וככל שהחוזה מחייב זאת.
ההוצאה המשפטית למיזם נעה בין 50,000 ובין 75,000 ש"ח ומושפעת מהיקף המיזם ומורכבותו.
עמלת הקצאת אשראי וניהולו נעה בין 0.3% ובין 0.4% לשנה ומושפעת מגובה סכום הערבויות שמופקות לפי חוק המכר.
לבסוף, עלות דוח אפס נעה בין 12,000 ובין 25,000 ש"ח, וייתכן שהיזם יידרש להעביר למוסד המממן דוח שמאי מידי חודש בעלות של 5,000 עד 12,000 ₪ לצורך ליווי ופיקוח של הפרויקט.
יש לזכור כי בסופו של דבר שיעורי העמלות והריביות נקבעים ספציפית לפי נתוני המיזם, מידת הסיכון של המיזם ושל היזם, המהימנות ורמת הניסיון של היזם וסביבת הריבית הרווחת במשק, ולכן הם עשויים להשתנות ממיזם למיזם ומתקופה אחת לאחרת.
ליווי יזם בהשגת מימון לפרויקט נדל"ן זהו תהליך מורכב וארוך, הדורש לבצע אינטגרציה בין דרישות הגוף המממן, תנאי העסקה הייחודיים, וכן ההיבטים המשפטיים והמיסויים והטכניים של כל מיזם.
כחלק מכך, אנו נבצע צעדים רבים שמיועדים לניהול והקטנת הסיכונים בסביבה עסקית מורכבת ומרובת ישויות, בניהן עורכי דין, רשויות המדינה, רוכשי הדירות, בעלי הקרקע, גופי תכנון ופיקוח, קבלני ביצוע וגופי מימון.
שלבי הליווי כוללים בין היתר:
אנו נעסוק בניהול וליווי כספי של הפרויקט בכללותו שיוכיח את הפוטנציאל העסקי של הפרויקט והופך אותו לאטרקטיבי עבור הגוף המלווה.
ראשית נעסוק באיתור מקורות מימון שונים כהשלמה להון העצמי עבור המיזם, ובהשגת הלוואות בתנאים מיטיבים אשר לא יכבידו על הוצאות הפרויקט ויגדילו את סיכויי ההצלחה שלו.
שנית, אנו נעסוק בבחינה וטיפול בשיעור הערבויות והעמלות השונות וניהול מו"מ עם הגוף הפיננסי בנוגע לגובהן תוך בחינה של דוח אפס ודוחות כספיים נוספים.
כמו כן נלווה את תהליך רישום המשכנתא לטובת המוסד המממן, שמחייב את שעבוד הנכס עצמו או את שעבוד היחידה הרישומית במיזמים של התחדשות עירונית (תמ"א 38 אחד או שניים). במילים אחרות, היזם משעבד את זכויותיו החוזיות ואת זכויותיו העתידיות לטובת המוסד המממן. לאחר מכן נפתח חשבון בנק ייעודי שמטפל רק בהזרמת הכספים הספציפיים הדרושים לבניית המיזם ולקידומו, ובקבלת כספים בגין מכירת נכסים במיזם.
כדי להבטיח שהכול מתבצע לפי הציפיות, המוסד המממן שוכר (באמצעות היזם) שמאי או מהנדס שמקובלים על שני הצדדים, להכנת דוח אפס, למעקב אחר תזרים ההוצאות ולהערכת עלויות ורווחים. כמו כן, הוא מפקח על המיזם כדי לאתר חריגות מהתוכנית המקורית ולתקן אותן.
בשלב הבא המוסד המממן בודק את התקדמות המיזם הן מההיבט הכספי (קבלת כספים ממכירת דירות במיזם) והן מההיבט הביצועי (התקדמות המיזם). כמו כן הוא בודק את ההתחייבויות לספקים המבצעים ומשווה אותן למקורות ההון שסיפק היזם.
הכספים משתחררים מהחשבון לפי קצב ההתקדמות המיזם, אך המוסד המממן בוחן בכל שלב את כל החוזים הרלוונטיים לפני שהוא משחרר כספים. יתר על כן, הבנק מוודא שהביטחונות מספיקים להעברת התשלום הבא, שכן אם מתעוררת בעיה פיננסית במיזם, הבנק תמיד יכול לפרוע את הביטחונות ששועבדו לטובתו, ולכסות איתם את שארית האשראי.
אנו מלווים יזמים בהשגת מימון עסקאות נדל"ן במגוון סוגי פרויקטים, החל מיזמות רגילה של בנייה למגורים, דרך מחיר למשתכן, עסקאות קומבינציה, תמ"א 38/1 ותמ"א 38/2, מרלוגים, ועד לנכסים מניבים ומסחריים (לרבות משרדים).
ניתן לקבל מימון נדל"ן לעסקאות הנ"ל בראש ובראשונה מגופים פיננסים כגון בנקים, חברות ביטוח, וחברות אשראי חוץ-בנקאיות.
אולם מעבר לאלו, ניתן לבצע גיוס הון בשוק ההון (בדרכים כגון הנפקת אגרות חוב ו/או מניות).
סוגי עסקאות מימון הנדל"ן כוללים עסקת מזומן (הכוללת אשראי גבוה), עסקת קומבינציה, עסקת תמורות, הזמנת שירותי בנייה (הכוללת אשראי גבוה אשר נפרע רק בסיום הפרויקט), מימון התחדשות עירונית ופינוי-בינוי.
במסגרת הליווי ליזמי נדל"ן, אנו מלווים גם קבוצות רוכשים במהלך רכישה משותפת של קרקע לשם בניה של מבנה, לצורך מגורים או לשימוש מסחרי (משרדים, תעשיה). בכל קבוצת רכישה נדרשים החברים להציג מימון ברמת המיזם, וכך למעשה מהווה הקבוצה היזם של עצמה.
לצרכי המימון נדרשים החברים להציג יכולות פיננסיות של כל אחד מחברי הקבוצה באופן פרטי.
(בעניין הזה אנו ממליצים לעיין גם בעמוד שיפור דירוג האשראי ובדיקת נאותות), (וכן יכולות פיננסיות של הקבוצה כיזם).
בעסקאות מסוג זה, המימון לקבוצות רכישה נעשה ע”י גופים בנקאיים וגופים חוץ בנקאיים ויש להתאים את העסקה לגוף הרלוונטי מבחינת לוחות הזמנים, אישור החברים, תנאי המימון ועוד.
פפר פיננסים היא חברת בוטיק המתמחה בן היתר בייעוץ וליווי פרויקטים בנדל"ן. לחברת פפר פיננסים יש קשר אישי ומקצועי הדוק ורב שנים עם הנהלות של סקטור הנדל"ן בבנקים השונים וכן בגופים חוץ בנקאים שונים, כך שיש לנו ערך מוסף בכל עסקת נדל"ן. חברת פפר פיננסים מלווה עסקאות נדל"ן ביעילות ובוחנת אותן ביסודיות החל באיתור העסקה, דרך בחינת דוח אפס וכלה במציאת מקורות מימון ובגישור על פערי תזרים, ומבטיחה להביא כל מיזם נדל"ן רווחי לשלב הגמר כדי לקבל את המימון המיוחל.
חברת פפר פיננסים נותנת ייעוץ פיננסי לגיוס אשראי למיזמי נדל"ן ולקבלת ליווי בנקאי או חוץ בנקאי במחירים מאד אטרקטיביים.
אנחנו פועלים לשמור על מבנה מימוני שמתאים לצורכי היזם ולרכיבי החוב הנדרשים ממנו, מאתרים מסגרות אשראי מתאימות ומלווים אותו במתכונת של ליווי בנקאי סטנדרטי הכולל השגת ערבויות לפי חוק המכר, השלמת הון עצמי ועוד.
פפר פיננסים היא חברה לייעוץ פיננסי המתמחה בייעוץ פיננסי ומימוני לעסקאות נדל"ן ועובדת ביצירתיות מימונית ומסחרית כדי למצוא פתרונות תכליתיים ומהירים.
פפר פיננסים נמנית עם יועצים מובילים ואיכותיים ברשימות של בנק מזרחי, בנק לאומי, בנק פועלים ובנק דיסקונט וכן ברשימות של מוסדות פיננסיים אחרים לרבות מוסדות חוץ בנקאיים.
גם אם ליזם יש כבר הצעה למימון בנקאי או חוץ בנקאי לפרויקט שלו, כדאי לו מאד לפנות אלינו שכן ברוב של המקרים אנו יודעים לשפר ואף לשפר מהותית את הצעת המימון הקיימת לפרויקט, ואז הרוב המוחלט של שכר טרחנו יהיה מבוסס על הצלחה בלבד כפונקציה של שיעור מסוים מהחיסכון בעלויות המימון שחסכנו ללקוח מההצעה המקורית שהייתה לו.
רוצים לקדם את המיזם שלכם ולהבטיח מימון איכותי בתנאים נוחים? דברו אתנו. אנחנו נעזור לכם לעשות סדר במיזם ולהגיש אותו לבנק או למוסד החוץ בנקאי כדי לזכות במימון אופטימלי, להתקדם ולהרוויח.
לחברה יש גישה למבחר רב של פתרונות בנקאיים וחוץ בנקאיים לרבות גופים מוסדיים, קרנות מימון ועוד, והיא מבטיחה תנאים מיטביים ללקוחותיה במיוחד בתקופה של התייקרות בעלויות המימון בתחום הנדל"ן.
בשנים האחרונות ליווינו עסקאות נדל"ן רבות ויוזמות של התחדשות עירונית (תמ"א 38) והשגנו חיסכון כספי ניכר ליזמים.
אנחנו מקדימים פתרונות לבעיות ומצמצמים פערים כדי לקבל אישור עקרוני מהבנק או מהמוסד החוץ בנקאי מוקדם ככל האפשר, ואפילו בתוך 48 שעות.
פרויקטי נדל"ן הם מורכבים ודורשים הוצאות רבות עוד לפני שהפרויקט יצא לפועל. כמו כן, קיימת אי-וודאות לגבי הצלחת הפרויקט. הבנקים נדרשים להעריך את הסיכונים ולדרוש בטוחות, מה שמקשה על יזמים להשיג מימון בתנאים טובים.
המטרה היא לגבש עם היזם תכנית עסקית משכנעת שתציג את הפרויקט כיציב ובעל פוטנציאל צמיחה, ולתווך בין היזם לבין הגוף הפיננסי המתאים ביותר לאשר את המימון.
השלבים כוללים: בחינת הכדאיות הכלכלית, סיוע בהשגת מימון משלים להון העצמי, ניהול המו"מ מול הגוף המממן לגבי ערבויות, עמלות ותנאי האשראי, סיוע ברישום המשכנתא, ופיקוח על התקדמות הפרויקט.
מימון יכול להגיע מבנקים, חברות ביטוח, קרנות מוסדיות, וגם מגיוס הון בשוק ההון דרך הנפקת אגרות חוב או מניות.
בקבוצת רכישה כל חבר בקבוצה צריך להציג יכולות פיננסיות אישיות, בנוסף ליכולות הפיננסיות של הקבוצה כיזם. המימון מותאם לצורכי הקבוצה כיחידה.
הלקוחות שמקבלים ייעוץ כלכלי לעסקים, ליווי, סיוע ותמיכה מחברת פפר פיננסים, מספרים על שיפור מהיר, מתמיד ומתמשך ברווחי העסק, על תהליכי צמיחה שלא עוצרים לרגע,
ניהול סיכונים הוא חלק בלתי נפרד מהפעילות העסקית. למה? משום שבתקופתנו משברים כלכליים הם לא תאוריה. הם תוצר של משק עולמי דינמי שמושפע מאירועים גלובליים
בעולם העסקי של היום, שבו התחרות הולכת וגוברת בכל תחום, בידול עסקי הפך למרכיב קריטי בהצלחתו של כל עסק. אבל מהו בדיוק בידול עסקי, ולמה
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!