מנהלי עסקים רבים יודעים שאחת המשימות המורכבות בניהול עסק היא שמירה על תזרים מזומנים מאוזן ויציב. ולמה זאת משימה כל כך מורכבת? כיוון שמרבית הלקוחות לא משלמים במזומן אלא באשראי ובפריסת התשלומים לאורך זמן. תשלומי אשראי דחויים עלולים להוציא את תזרים המזומנים מאיזון, להקשות על התפעול היום-יומי של העסק, לעכב את תוכניות הצמיחה ולמנוע הזדמנויות חדשות להשקעה. ובדיוק בגלל זה ניכיון אשראי לעסקים צובר עניין ותאוצה בזמן האחרון. ניכיון אשראי הוא אסטרטגיה פיננסית שלא רק מפיחה חיים בפעילות העסקית; פעמים רבות היא חבל הצלה של ממש.
אז מה זה ניכיון אשראי, מה היתרונות והחסרונות שלו, אלו חלופות קיימות ומה הוא יכול לעשות למען העסק שלכם? בואו נברר.
מה זה ניכיון אשראי?
ניכיון אשראי הוא למעשה ניכיון של תשלומי האשראי ששולמו בתשלומים על ידי לקוחות העסק. בעבור פעולת הניכיון חברת האשראי גובה עמלה וריבית, הפעולה עצמה נותנת לבעלי עסקים גישה מיידית להון נזיל שאיתו הם משלמים לספקים, עומדים בהתחייבויות פיננסיות, משקיעים בפעילות העסקית ובהזדמנויות עסקיות חדשות. פעמים רבות פעולת הניכיון היא אוויר לנשימה לבעלי עסקים והדרך הטובה ביותר לשמור על תזרים המזומנים ולהניע את גלגלי העסק.
ככה זה עובד:
- חובות אשראי – בימינו אי אפשר להסתדר בלי כרטיס אשראי, ובעלי עסקים מבינים שאם הם רוצים לשמור על מאגר הלקוחות ולגייס לקוחות חדשים, הם צריכים לאפשר להם לשלם באשראי ואף להרחיב את תנאי התשלום באשראי. הבעיה היא שחלק מהלקוחות פורסים את העסקאות לתשלומים וכתוצאה מכך הם עלולים לפגוע בתזרים המזומנים ולהוציא את הפעילות העסקית מאיזון, בפרט שהריבית הנוכחית במשק היא יחסית גבוהה והאינפלציה בכלל לא נמוכה
- ניכיון – במקום לחכות לתשלומי האשראי, בעלי העסק יכולים לבצע פעולה שנקראת ניכיון כרטיסי אשראי ולקבל כסף מזומן ישירות לחשבון הבנק שלהם מחברת האשראי. חברת האשראי מקבלת לידיה את חובות האשראי, וגובה עמלה וריבית מבעל העסק.
- הון נזיל – בתמורה לחובות האשראי בעלי העסק מקבלים לידם הון נזיל בשווי חובות האשראי אך בניכוי עמלות וריבית ויכולים לתמוך בתזרים המזומנים שלהם ולהמשיך בשגרה כרגיל.
ניכיון אשראי לעסקים הוא אסטרטגיה פיננסית יעילה לניהול תזרים מזומנים; היא נותנת לבעלי עסקים גישה להון נזיל בכל עת.
יתרונות של ניכיון אשראי לעסקים
אחרי שהבנו מה זה ניכיון כרטיסי אשראי, ניכנס בעובי הקורה של המוצר הפיננסי הייחודי הזה ונלמד על יתרונותיו.
- תזרים מזומנים יציב – אחד היתרונות הברורים ביותר של ניכיון אשראי לעסקים הוא הון נזיל מיידי. בעלי העסק כבר לא צריכים לחכות לתשלומי האשראי – דבר שיכול להימשך חודשים רבים – ויכולים לקבל את הכסף בזמן אמת.
- התמקדות בפעולות הליבה של העסק – ההון הנזיל שמתקבל בזכות ניכיון כרטיסי אשראי, מאפשר לבעלי העסק להתמקד בפעילות הליבה ולהקצות משאבים לפי סדרי העדיפויות שלהם.
- מימון גמיש – ניכיון אשראי הוא אופצייה גמישה לעסקים שלא יכולים או לא רוצים לבקש הלוואות סטנדרטיות מהבנק. פעולת הניכיון אינה מכבידה על המאזן, ולכן היא חלופה אטרקטיבית לעסקים שמתקשים להתמודד עם עומס חובות ועם מאזן לא יציב.
- דירוג אשראי משופר – ניכיון אשראי מאזן את תזרים המזומנים ומשפר את היציבות הפיננסית של העסק. היציבות הפיננסית משפיעה לטובה על דירוג האשראי, וזה כשלעצמו מבטיח לבעלי העסק תנאי מימון נוחים בעתיד.
- גישה להון נזיל – בניגוד להלוואות סטנדרטיות ניכיון שוברי אשראי הוא תהליך מהיר, פשוט ויעיל. הוא נותן לבעלי העסק גישה מהירה להון נזיל ומאפשר להם לנצל הזדמנויות עסקיות חשובות או להתמודד עם אתגרים פיננסיים לא צפויים.
עם הצטרפותכם לשירות ניכיון כרטיסי אשראי תוכלו להיעזר בו באופן אוטומטי בעת ביצוע עסקאות – להגדיל את מספר התשלומים ללקוחות, ובמקביל ליהנות מזיכוי כספי מהיר ושוטף לחשבון העסק, במלוא סכום העסקה ובמועד שנוח לכם, וזאת עוד בטרם נפרעה על ידי הלקוח.
שירות ניכיון כרטיסי אשראי מתאים לבתי עסק בכל סדר גודל, ובאפשרותכם לבחור את מסלול הזיכוי הנוח עבורכם, בהתאם לאופי פעילותכם, להיקף העסקאות שאתם מבצעים ולצרכים המסחריים והפיננסיים של העסק.
חסרונות של ניכיון אשראי לעסקים
אומנם לפעולת הניכיון יש יתרונות רבים, אך חשוב להבין גם את החסרונות שלה ולהביא אותם בחשבון. הינה כמה חסרונות מובהקים:
- הכנסה מופחתת – לאחר שבעלי העסק מוסרים את חובות האשראי של לקוחותיהם לניכיון אשראי, הם לא מקבלים את מלוא הסכום של החובות. חברת ניכיון כרטיסי אשראי גובה בעד השירות עמלות וריביות גבוהות, ואלה מפחיתות את ההכנסה של בעלי העסק.
- זכאות לניכיון אשראי –בעלי העסק צריכים לבדוק אם הם זכאים לקבל את השירות. בחלק מהמקרים קיימים תנאי סף מחמירים לקבלת השירות, ולא תמיד אפשר לעמוד בהם.
למי מיועדים שירותי ניכיון אשראי?
ניכיון אשראי הוא אסטרטגיה פיננסית יעילה שיכולה לעזור לעסקים מכל תחום ומכל מגזר במשק. הינה דוגמאות לעסקים שיכולים להפיק תועלת מניכיון אשראי:
- עסקים קטנים – ניהול תזרים מזומנים הוא משימה מאתגרת לכל עסק ובמיוחד לעסקים קטנים. לעיתים קרובות ניכיון כרטיסי אשראי הוא גלגל הצלה לעסקים קטנים גם בתקופות של חוסר ודאות כלכלי וגם בשגרה.
- עסקים עם הכנסה עונתית – עסקים שאינם מכניסים רווחים מאוזנים לאורך השנה יכולים להשתמש בניכיון אשראי כדי לשמור על יציבות פיננסית בעונות היבשות.
- עסקים בצמיחה מהירה – גם צמיחה עסקית מהירה עלולה לעורר אתגרי תזרים. ניכיון אשראי שומר על המשאבים הפיננסיים הנחוצים לתהליך הצמיחה.
חלופות לניכיון אשראי
אף על פי שניכיון אשראי לעסקים הוא אסטרטגיה איכותית לניהול יעיל של התזרים העסקי, הוא כרוך בתשלום עמלת ניכיון כרטיסי אשראי, ולכן כדאי לחשוב על מוצרים פיננסיים אחרים כחלופה לניכיון אשראי. הינה כמה חלופות מתאימות:
- קו אשראי לעסקים. קו אשראי נותן לבעלי העסק מסגרת אשראי גמישה שאפשר להשתמש בה לפי הצורך. זהו פתרון מימון גמיש למילוי פערי תזרים בטווח קצר.
- הלוואות קצרות מועד. חלופה שמנגישה לעסק הון נזיל המוחזר למוסד הפיננסי בתשלומים חודשיים במשך תקופה קצרה. הלוואות קצרות מועד מתאימות להשקעות גדולות או לצרכים פיננסיים מיוחדים.
- ניכיון צ'קים – מאפשר לצד שלישי – מוסדות בנקאיים וגופים פיננסיים – לשלם לבעלי עסקים בתמורה לצ'קים הדחויים שהם מחזיקים ולקבל עליהם חזקה חוקית כמוטבים.
- פקטורינג. כמו ניכיון אשראי פקטורינג עוזר לבעלי העסק להמיר חשבוניות פתוחות בהון נזיל. החשבוניות נמכרות לצד שלישי, והצד השלישי מקבל את האחריות על פעולות הגבייה.
לכל אחת מהחלופות האלה יש יתרונות וחסרונות. הבחירה בחלופה המתאימה צריכה להתבסס על הנסיבות הפיננסיות של העסק ועל הצרכים שלו. לא יודעים באיזו חלופה לבחור? אנחנו בפפר פיננסים מחכים לכם עם הפתרון, צרו אתנו קשר נשמח לעזור!